EFOP-3.3.5-17-2017-00029

Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban

A 2017/18-as tanév nyári szünetének első és második hetében a MI iskolánkban 3 állami támogatású EFOP tábor valósult meg.

A Táborok és vezetőik:

  • Idegen nyelvi tábor; szervezők: Fodor Márta és Bognárné Pogány Anita
  • Hagyományörző tábor; szervezők: Tari Ágnes és Tóth Emese
  • Sport tábor; szervezők: Nagy Tamás és Gellai Béla

Idegen nyelvi tábor beszámolója:
A pályázatban előírt 7 kötelező témamodul közül az egyik táborunknak az idegen nyelv területet választottuk, azon belül pedig az „EMBER: NEMZETEK ÉS KULTÚRÁK: CSALÁDI ÉLET, FÉRFIAK ÉS NŐK” című programsablonra építettük a napirendünket.
A tábor minden napjára angol nyelvű feladatokkal, játékokkal, programokkal készültünk.

  • Az első napot délelőtt táborindító és ismerkedő játékokkal, délután sárkányhajózással töltöttük.
  • A második napon Cserkeszőlőre utaztunk fürödni.
  • Szerdán délelőtt a filmek típusairól, angol nyelvű színészekről beszélgettünk, délután a Malom moziba látogattunk.
  • Csütörtökön délelőtt hangszerekkel, zenei irányzatokkal foglalkoztunk, angol dalszövegekkel dolgoztunk, délután pedig egy csodás órát töltöttünk a Leskowsky hangszergyűjteményben.
  • Pénteken angol recept alapján készítettünk finom sütit. Idegen nyelvű városvezetéssel sétáltunk végig Kecskemét főterén és betekintettünk a Polgármesteri Hivatalba is. Délután játékos táborzáró feladatokkal búcsúztattuk el a hetet.

A gyerekek nagyon élvezték a programokat, rengeteg élménnyel gazdagodtak. Tisztasági-, program-, és élménycsomagokat kaptak, négyszeri finom és bőséges étkezést biztosítottak számukra. Az egyhetes tábor teljesen ingyenes volt, a szülőket örömmel töltötte el, hogy gyermekük tartalmas egy héttel zárhatta a tanévet és kezdhette el a szünidőt.

Bennünket pedagógusokat pedig a nehézségek ellenére a sok gyermekmosoly motivál, és az a mondat, amire tisztán emlékszem: „Márta néni nagyon jó volt. Egy percig sem unatkoztam. Lesz jövőre is?”