Ügyelet a 2021. március 8-án kezdődő digitális tanítási rend idejére

Tisztelet Szülők!

A 2021. március 6-án megjelent 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet értelmében a 17/2021. (III. 5.) EMMI határozat – különösen annak 6. pontja – az alábbiak szerint módosul:

Az óvodában és az iskolában – a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A szülő, törvényes képviselő kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.

A Kormány – tudva, hogy a szülők számára a koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében elrendelt rendkívüli óvodai szünet és az általános iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállása többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent, ugyanakkor tekintettel arra, hogy a járvány az oktatási intézményekben is terjed – felkéri a szülőket, hogy a Kormányrendelet 1. § (1) bekezdése szerinti gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

A következő linken található kérdőív kitöltésével ismét jelentkezhetnek ügyeletre: https://forms.gle/msxAM6mAnN1HVKvNA