A tanév első hónapja

Szeptemberi események, programjaink

A 2018-2019-es tanévet 364 diákkal és 34 pedagógussal kezdtük meg.

Szeretettel köszöntjük a legkisebbeket, az 52  elsőst,  akik most kezdték meg általános iskolai tanulmányaikat.
Reméljük, sikerül betartaniuk, amit az ünnepélyes évnyitón mindannyian megígértek, azaz a "Magyar Ilona Általános Iskola szorgalmas, jó diákjai" lesznek. 

Két új pedagógus érkezett a tantestületbe.  Nagy Bernedett, aki  4.a osztály munkáját segíti és Kovács Szilvia, aki testnevelést és természetismeretet tanít ebben a tanévben.

Munkánkat négy óraadó közreműködésével tudtuk megszervezni, akik  Fekete Ágnes (magántanuló 10 órája), Székelyi Jánosné (tanulószoba), Nagy Tamás (kémia) és Kabáczy József (biológia).

Szeptemberben a nyolcadikosok Zánkára kirándultak. Betlehemi Tünde az Erzsébet pályázaton nyert támogatást a program megvalósításához. A gyerekeket Betlehemi Tünde, Balla Gábor, Gyöngyös Natália és Rendek Regina kísérték el.

Legkisebb focistáink szerencsét hoztak magyar a válogatottnak a Magyarország-Görögország válogatott meccsen, Az a megtiszteltetés érte diákjainkat, hogy a  két ország legjobb 11 labdarúgóját kísérhették fel a pályára. Az külön örömet okozott a gyerekeknek, hogy mindannyian egy-egy válogatott mezt kaptak ajándékba.  A budapesti látogatást Balla Gábor szervezte. A rendezvényen készült két videó megteinthető itt és itt.

A részt vettünk a Mobilitási Hét rendezvényein,  a negyedikesek a Vadasparkban vetélkedtek, az elsősök az iskolában vettek részt közlekedéssel kapcsolatos előadáson, az ötödikesek kerékpáros akadálypályán próbálhatták ki ügyességüket.

A hagyományos szeptemberi papírgyűjtés sem maradt el. a szülők, a pedagógusok és a diákok szorgalmas munkájánka köszönhetően a DÖK kasszája  175.320 Ft-tal gyarapodott.

 Az Erkel Színházban is jártunk a Billy Elliot előadáson a Magyar Ilona Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány támogatásával. A híres darabot 46 diák nézhette meg Keskeny Erika és Erdősiné Lugosi Ágnes szervezésének köszönhetően.