Levendula projekt

Sulikerti Edzőterek
Levendula Projekt
„Halld a szót, mit föld, az ég beszél.”

A természeti környezet megóvása alapvető fontosságú feladat a jövő nemzedékek életminőségének megőrzése és javítása érdekében. Az ökológiai rendszereket fenyegető káros környezeti változásokat ellensúlyozandó át kell alakítani a jelenlegi élet- és gondolkodásmódunkat. A környezetvédelem, a környezettudatosság és az épített környezet (közkertek, parkok, virágágyások) iránti felelősség kialakítását minél fiatalabb korban el kell kezdeni, hogy a természetet és az épített környezetet gyermekkorban kialakult belső motivációtól vezérelve tisztelő, a valódi értékek védelmében cselekvő, tudatos életformájú fiatalokat neveljünk. A környezeti nevelés fontosságának hangsúlyozása mellett prioritásként kezelendő a környezettel kapcsolatos tudás minél szélesebb körben való megosztása is.
Csokoládé, lekvár, fagylalt, sajtmártás, gyertya, szappan, illatosító és még sokféle termék készülhet levendula felhasználásával. Többek között ezért esett a választásunk erre a növényre. Gondozását, virágainak betakarítását tekintve is az iskolai időszakra esik a munka dandárja.
Első lépésként a hely kialakítása, eszközbeszerzés és a kezdő ültetvényhez szükséges növények telepítése a feladat.

Ma a 8.b osztály kapta a megtisztelő feladatot, hogy  Szamler Lászlóval, a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet ügyvezető elnökével és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselővel elültethette iskolánk levenduláit.