Tájékoztatás a KORONAVÍRUS-sal kapcsolatban

Tisztelt Gondviselő!

A KORONAVÍRUS miatt 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

A gyerekek ettől a naptól, egészségünk védelme érdekében nem látogathatják az iskolát. (Ennek részleteiről a csatolt 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatban olvashat.)
"a digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében
ba) a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik,
bb) a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére;"

Tájékoztatom továbbá, hogy megkezdjük annak felmérését, hogy a tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók közül hány főnek nem tudják a szülők/törvényes képviselők biztosítani a napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletet, és emiatt kérik ennek intézményi megszervezését.
Csak azon szülők számára ajánljuk fel ennek a lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Felhívom a figyelmüket arra is, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.
Kérem, ha Ön részt vesz a járvánnyal kapcsolatos feladatok ellátásában és nem tudja gyermeke felügyeletét biztosítani, akkor azt haladéktalanul jelezze az isk.magyar [at] gmail.com címre és gyermeke osztályfőnökének is a szokásos módon az igényt megelőző nap 16 óráig!

Az étkezéssel kapcsolatos tudnivalókról a csatolt levélben olvashat. Ennek fontos részlete, hogy:
"Tekintettel arra, hogy az iskolákban a közétkeztetést az önkormányzat biztosítja, ezért 2020. 03. 16-ra, azaz hétfőre megrendelt tízórait, uzsonnát és ebédet 11.00 órától 13.00 óráig lehet elvinni az iskolából saját, hozott  ételesben."
Az étkeztetés nem történhet az iskola épületében.
Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak március 17-től az ebéd megrendelésére, és saját ételesben történő elvitelére, jelezzék a közétkeztetési ügyintézőnél. A megrendelt ételt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában lehet átvenni.
(Ügyintéző elérhetősége: Csernus Lilla  30- 3613710     e-mail: etkezes3.ferenczyida [at] gmail.com)

Amennyiben gyermekének a tanuláshoz szükséges tankönyve, felszerelése az iskolában maradt, 2020. március 16-án 11-14 óráig, vagy március 19-én 8-16 óráig elviheti az iskolából.

Későbbiekben csak az ügyeletre jogosult és jelentkező egészséges gyermekek számára, valamint a pedagógusok számára lesz nyitva az iskola. (Amíg ezt a koronavírus helyzet szükségessé teszi.)

Bízom benne, hogy segítségükkel és együttműködésükkel a helyzetet a lehető legjobban megoldjuk!

Kérem, hogy a levélben foglaltak szerint járjanak el!

Üdvözlettel: Tóthné Gondi Ildikó (tagintézmény-vezető)

CsatolmányMéret
PDF icon miniszterelnoki_tajekoztato.pdf263.98 KB
PDF icon menza.pdf357.76 KB