Sakkpalota Program regionális referenciaiskolája lettünk

 2015. november 4-én a Sakkpalota Program regionális referenciaiskolája lett a Magyar Ilona Általános Iskola.

Iskolánk 2014 szeptemberétől bevezette a Polgár Judit által kifejlesztett Sakkpalota Képességfejlesztő Programot, amelyet a 2015-2016-os tanévtől kezdve, Kecskeméten egyedülállóként, már 3 évfolyamon alkalmazunk.


Pedagógusaink a módszert kidolgozó, a Polgár Judit Sakk Alapítvánnyal szoros szakmai együttműködésben dolgoznak, a tehetségfejlesztő sakk tantárgy oktatásához a Polgár Judit Sakk Alapítvány által kidolgozott tananyagot és eszközrendszert használják, az alapítvány szakmai felügyelete alatt.

A képességfejlesztő módszer alkalmazásához elengedhetetlen a pedagógusok továbbképzése és az oktatáshoz szükséges referenciaiskolai alapcsomag beszerzése. A szükséges eszközöket a Magyar Ilona Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány , illetve pályázati támogatás segítségével szereztük be.
Öt pedagógus képzését a Polgár Judit Sakk Alapítvány illetve a Magyar Ilona Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány támogatásával tudtuk biztosítani.

2015 szeptemberétől iskolánk helyi tantervében szerepel a Sakkpalota Program, amely alapján a "sakkos" osztályok diákjai heti egy alkalommal órarendbe építve is ismerkednek a program elemeivel.

 

 

 

 

http://keol.hu/kecskemet/a-sakkpalota-program-referenciaiskolaja-lett-a-magyar-ilona-altalanos-iskola

Szerző: Magyar Ilona Általános Iskola2015. november 4.