Táborban és versenyekben gazdag félévek a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolájában

 A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája sikeres két félévet zárhat. Az „Alkotás a szabadidőben” TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0407 projekt keretében, a Kultindex Nonprofit Kft. szervezésében a 2013/2014-es tanév I. és II. félévében sok gyermek kapott arra lehetőséget, hogy színvonalas és tartalmas táborban, illetve versenyeken vegyen részt az iskolában.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával megvalósuló projekt keretében diákjaink a Parádfürdői Ifjúsági Táborban tölthettek hat napot. Az egyes napok egy-egy ország dalainak, szokásainak, népi hagyományainak/motívumainak, gasztronómiai sajátosságainak megismerése jegyében teltek. A témahét öt országa: Anglia, Finnország, Németország, Olaszország, Franciaország bemutatása volt. A gyerekek négyfős csoportokban egy-egy országért feleltek, s már előre önállóan készültek számítógépes prezentációval. Ezután délelőtt és délután is a megismert országok dalaiból tanultunk egy csokorra valót, melyek között voltak műdalok és népdalok, egyszólamú és többszólamú művek. A daléneklés után mindig kézügyességet fejlesztő foglalkozásokon vettek részt a gyerekek. Nem maradt el a testmozgás sem, melyet rövid túrákkal oldottunk meg.

Az egyik verseny résztvevői alsós diákjaink voltak, akik Gárdonyi Géza több meséjét olvasták el, majd beszélgettek a történetekről. Ezután azt a feladatot kapták, hogy a nekik legjobban tetsző meserészletet illusztrálják önállóan A4-es méretben. A verseny résztvevői főleg az állatmesék illusztrálását választották. Az alkotások színes ceruzával illetve zsírkrétával készültek. A beérkezett pályaművekből kiállítást szerveztünk.

A másik verseny résztvevői felsősök voltak. A diákok feladata az volt, hogy ismerőseik, barátaik körében érdeklődjenek arról, hogy a város nevezetességei közül mit tartanak fontosnak, egy idegennek, milyen nevezetességet mutatnának meg. Riportokat, fotókat kellett készíteni, majd ezt egy blogban összefoglalni.

Diákjaink megtapasztalhatták azt is, hogy az igazi kihívás abban van, hogy egy igazi, látogatott blogot hozzunk létre, amit sokan és szívesen olvasnak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

NFÜ