Táborban és versenyekben gazdag félévek a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolájában

 A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája sikeres két félévet zárhat. A „Szabadidős alkotás” TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0295 projekt keretében, a Kettőspont Alapítvány szervezésében a 2013/2014-es tanév őszi és tavaszi félévében sok diák kapott arra lehetőséget, hogy színvonalas és tartalmas táborban, illetve versenyeken vegyen részt az iskolában.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával megvalósuló projekt keretében diákjaink a Parádfürdői Ifjúsági Táborban tölthettek hat napot. A táborozás ideje alatt a résztvevők:

  • megismerkedhettek az agyag különböző fajtáival, azok megmunkálásával, díszítésével a levegőre szilárduló és a hagyományos agyaggal való kézműves tevékenység során (medál – és plakett készítés).
  • felfedezhették a bőr alapvető tulajdonságait, gyakorolták a speciális bőrmegmunkáló eszközök használatát, megtanulták a bőrcsík készítés technikáját (bőrkarkötő, pénztárca, tolltartó készítése)
  • tapasztalatot szereztek az akril-és textilfestékek felhasználhatóságáról (vászontáska díszítése, zászlókészítés),
  • megismerkedtek a dekupázs technikával.
  • tolerancia, szervezőképesség, fejlesztésének érdekében a csapatmunkákban: csapatplakátot és zászlót festettek.

Az első versenyen a felsősök vettek részt. A diákoknak Gárdonyi Géza A láthatatlan ember című művét kellett dramatikusan feldolgozni. Az elkészítendő fogalmazás terjedelme 20 mondat, formája párbeszéd, témája a mű bármely jelenete lehetett. Ezután a versenyzők egy felolvasó versenyen találkoztak, ahol az első feladat a a saját készítésű fogalmazás bemutatása volt. Ezután korosztályonként a Gárdonyi Géza mű egy részét olvasták fel.

A második versenyen az volt a résztvevők feladata, hogy kedvenc állatukról gyűjtsenek össze minél több információt, képet az internet segítségével. A gyűjteményt felhasználva prezentációt vagy újságcikket kellett készíteni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

NFÜ